söndag 31 juli 2011

Lime och självbild

Jag köper alltid lime i tron att jag ska laga god asiatisk mat eller göra piffiga drinkar till helgen. Verkligheten är att frukt efter frukt slängs, bruna och skrumpna.

Lite så är det med loppisletandet. Jag köper grytlappar, dukar, små hyllor, lampskärmar, broderier och hyllmeter med tyger i tron att jag ska göra fina kuddfodral, måla pryttlar och sy klänningar i parti och minut. Visst, jag syr, men jag hinner och orkar inte göra så mycket som jag vill. Men jag fortsätter planera projekt och jag fortsätter köpa lime.

När energin är låg krävs det en anledning att sy. Här var det granntjejen som fyllde år. Samma dag som kalaset satte vi oss ner, jag och tjejerna och sydde en volangklänning av ett blommigt påslakan.

Överdelen är sytt som en tub, med smocksöm i cirklar. Sedan sicksackade jag vid armhålen och klippte ut. Till sist sydde jag fast kantband med resår i axelbanden. Enligt flickans mamma är klänningen flitigt använd.

3 kommentarer:

Tudelidu sa...

Hørtes veldig kjent ut dette med at tanker og ønsker om ulike prosjekter ikke helt henger sammen med den tiden man har tilgjengelig.. Hva er vitsen med selvinnsikt;) Kjempefin kjole!

KLOCKARBARN sa...

Ha ha ha, jag känner igen mig i din beskrivning. Jag skulle sluta köpa loppistyger för två år sen men kan aldrig motstå när jag hittar nåt. För ett tag sen sålde jag 20 kg påslakan och stora tyger till en annan bloggare för att bli av med en del och i färger jag själv inte syr i. 20 kg är rätt mkt men det syntes inte i på hyllplanen....Sen dess har jag nog köpt lika mkt igen. Syr jag då? nej.

Heimlaga sa...

Jag känner också igen mig i både lime och tyger! Både loppis och nya tyger. Nu har jag precis kommit hem från sommarens Finlandsrunda, så nu blir det trångt igen...

Related Posts with Thumbnails