tisdag 6 april 2010

Redo att pyssla

Nu är pysselhyllan i lekrummet redo för den första av många lediga onsdagar. Men så här prydligt är det ju aldrig. Egentligen.

Glaset med pärlorna på översta hyllan är en skitbra idé härifrån. En pärla för varje dag barnen klär på och av sig utan att skrika och bråka. När glaset är fullt en belöning. Fullt så prydligt blev det förstås aldrig hos oss, men tjafset om kläder minskade signifikant. Ljusslingan är yngsta tjejens generösa julklapp till sin storasyster.

Alla burkar är proppfyllda med pärlor, pysselmaterial och kritor. Det är slaktade halsband från loppis blandat med inköp från den fina nyöppnade pysselaffären ett par kvarter bort. Men egentligen är det nog ytterligare en samling....
Här ser ni storasysters stash. De finaste julgransprydnaderna och andra små glänsande saker försvann spårlöst. Till slut hittade jag hennes skattgömma i ett skåp i vardagsrummet. En liten samlare i vardande.
Fyraåringen ville förstås ha ett alldeles eget förråd. Praktisk som hon är förvarar hon även lite ätbart i det lilla skåpet vi röjde ur åt henne. Försvinner något rosa eller sött hemma hos oss letar man först i briospisens ugn, därefter i lillasysters skattkammare.

4 kommentarer:

Re-dizain sa...

Det med pärlorna var smart om det fungerar...här skall det vara my little ponny, minsan! Tänk hur stor burk jag måste skaffa :)
hahaha......vilken liten förnuftig tjej, klart man måste ha egen hemliga samling:)

Helena sa...

:D Skrattar högt. Det är precis samma här, under skrivbordet i storebrors rum kan man hitta både det ena och det andra, och det är så klart inte storebror utan den snart fyraåriga lillasystern som tycker att det är en jättebra koja/gömställe/förvaringsutrymme att tillbringa tiden i samt att förvara diverse pryttlar från hemmet. Kokade spagetti idag, durkslaget är borta, vart kan det vara, jodå under skrivbordet! Hittade även vitlökspressen och en smörkniv undanstoppat, städade igår så hon hade inte hunnit samla på sig så mycket ännu... Kul att fler har det så här :)

Maria sa...

Vilken härlig pysselhörna! Brukar bli rörigt snabbt, du skulle bara se mitt arbetsrum. Där MÅSTE städas! Men man blir sugen på att sätta igång direkt när man ser alla härliga burkar och saker ni har där...

Anonym sa...

De är för roliga dina tjejer! Fast de har förstås att brås på!! :-) Det blir väldigt trevligt med burkar för allt pyssel, här har vi dock tagit bort de allra flesta vågräta ytor eftersom ordningen i dem inte går att hålla..Och det är inte pysslets fel, snarare pappershögarnas.

Related Posts with Thumbnails