fredag 9 april 2010

Kuddar till hoppsängen

Min samling virkade grytlappar och små söta dukar växer för varje vecka. Ni kan ju ana hur många det blivit på två år... Nu räcker de definitivt till det där överkastet jag drömt om. Men just dukarna blir lika fina på kuddar eller kläder. Det vimlar av påsydda dukar överallt, från tidningar till bloggar och danska museer. (Kolla mer här.) När ikea förra året tog fram kit med nya små virkade lappar som kunderna själva kunde dekorera med kändes själva idén inte så exklusiv längre. Meeen det är fortfarande jäkligt snyggt. Tycker jag.

Cylinderkuddar och "gaveltyg" från ikea. Sammet från tygskåpet och virkade dukar från loppisar. Överkastet från kulturtanten. Jag letade precis efter Lottens orangea sammetskudde till ikeas jultävling men hittade den inte. Kolla in hennes blogg iallafall!

I bokhyllan står rosariumlamporna som ingenjören som också bor här förbjuder mig att tända. Men lampan på bordet har bara vatten i foten. "Hoppsäng" betyder att här är det fritt fram att skutta om det inte ligger en gäst där just då. Klättergreppen är återfunna och ska sättas upp på tegelväggen när andan faller på. Kanske redan i helgen.

Tillägg: En blind höna kan se med käppen vad som skulle hända. Två livliga barn, två stora mjuka lena stora kuddar och en glaslampa. Lampan på bordet is no more. Vilket kanske är lika bra med tanke på vad andra i hushållet tycker om sådana.

Trevlig helg!

7 kommentarer:

Mimmi sa...

Underbart fint!!!!!

Till och med jag som kanske är lite mer vit i min inredning ;-) tycker det var toppensnyggt!

Här hemma finns det mest vita virkade dukar, men de går kankse att använda till något snyggt också. Har lovat mig själv att sy gardiner i helgen, kanske kan det bli lite snygga kuddar också :-D

Trevlig helg!

Lotten sa...

Mm såå fina pöl-kuddarna blev! Jag har oxå en diger samling nu med virkade smådukar... funderar på om de kan bli en liten sjal man kan vira om axlarna på svala sommarkvällar...?
Synd på lampan... men med små barn blir det ju lätt så, tyvärr!

Ha en skön helg! Kraam Lotten

Lotten sa...

Hi, hi... cool klänning! Min kudde var cerise med orange virkad duk nu när jag tänker efter ;-) Jag är på landet nu så jag ser inte kudden... då blir jag lite konfunderad - var den orange eller rosa? När jag tänkt efter ordentligt kom jag iallafall fram till att den är cerise...

Kram Lotten

Nina/littleperky sa...

Snygga kuddar!

[K * Design] sa...

Jag har också upptäckt virkade dukar till sambons skräck. De går ju ha till mssor kul! Men jag virkar inte mina egna, det vore ju iof ännu roligare.

Kuddarna blev toppenfina. Skulle bli läckert med ett överkast. Men jösses hur många dukar behövs det till ett sånt?

Maria sa...

Kuddarna är mycket fina. Jag samlar också på virkade dukar och grytlappar...

IA Nyckelpiga sa...

Dom där kuddarna är vansinnigt fina!!

Related Posts with Thumbnails