fredag 25 september 2009

Signé Chanel

Ni måste titta på dokumentärserien om chanel! Sista chansen att se första avsnittet är imorgon.

Följ med hela haute coutureprocessen från väntan på monseigneur Karls första skisser till den febrila verksamheten runt en äkta visning. Konst, hantverk och vidskeplighet på högsta nivå. Se orginal, både när det gäller bandväverskor och bröllopsklänningar.
Se allt på svt-play!
Dahliorna är från bondens marknad på borggården i Linköping. För tio år sen gick det att verkligen fynda på Linköpings loppisar. Nu råder loppisfeber och alla välgörenhetsloppisar är proppade med besökare som snabbt hittar klenoderna. Jag hittade inte ett enda fint tyg på min långa runda men däremot lite roliga leksaker som jag inte fotograferat än. Jag funderar på att blogga loppisfynd separat men har inte riktigt bestämt mig. Prylarna har en tendens att åka upp på hyllorna utan att jag plockar fram kameran och det här var ju dessutom tänkt som en syblogg....
Mitt emot borggården ligger Orkanlia. Jag har sett fina kläder hon sytt men inte varit inne i affären. På fredagen stängde butiken tidigare än jag trodde och på lördagen gick dörren i baklås precis när vi skulle gå in. (Händelsen finns nämnd på bloggen). Det fick bli en snabb bild på den underbara krukan i skylten men vid nästa Linköpingsbesök ska det bli tredje gången gillt! Min tro är att det är hit alla fina 60-70-talstyger försvinner. Ska fasen leta på loppisar i samma stad som Orkanlia ;-)

3 kommentarer:

Beata sa...

Både Orkanlia och serien om Chanel är fantastiska. Gillar!

Hello sa...

Tårtpysslarna är alla 8 år precis som mellanloppan.

Orkanlia hade jag velat se, men jag visste inte att det var i Linköping. Var nämligen där i torsdags... Det får bli nästa gång!

Re-dizain sa...

Du låter som en snäll detektiv:))))

Related Posts with Thumbnails