tisdag 21 juli 2009

Julita

Julita gård kan man beundra rosor och pioner, köpa plantor, klappa baggar, äta gott på Julita Wärdshus och framförallt hälsa på gubben Pettson och katten Findus. Vi bodde inne på museiområdet, i ett eget litet hus som skymtar bakom träden. När museet stängde för allmänheten på eftermiddagen fick vi vandra runt så gott som ensamma i parken, lukta på blommorna och klappa katten. Kan verkligen rekommenderas!!!!!!
På hösten kan man åka till Julita för att få sina äpplen artbestämda. Där finns nämligen Nordiska genbanken för bla äpplen. Men ibland går experterna bet även på hemmaplan...
Pettsons hus är byggt i 2/3 storlek och passar alla små frön. I augusti stänger museet. Kanske för att alla äpplen ska få växa ifred för Pettsons gäster.
Här ser ni "vårt egna lilla hus" mitt i området. Tjejerna ville flytta in där permanent. Kvällen innan tjejernas debutbesök på guldkrog tittade vi på Råttatouille. Riktigt bra förberedelse. Man får inte skrika, inte springa runt och man måste äta med bestick när man är på fin restaurang. De skötte sig galant men behövde en rastning ett varv runt huset efter huvudrätten. Vi klev sedan in precis vid disken där kockarna la en sista hand vid våra efterrätter. Storasyster frågade storögt om killen var "en riktig kock" och lyckades sedan fjäska till sig en hög rosa maränger till sin glass. Servitören lät dom sedan bära sina enorma glasskålar till bordet. Succé!
Vingåker med sina outleter ligger nära. Vi handlade högar med kläder till alla och jag köpte en svart väska. Den andra väskan på bilden i det underbara tyget köpte jag på en loppis strax utanför Vingåker. Väskan är nysydd och har lika perfekt utklippta hästar på andra sidan. Ett riktigt fynd! Sömmerskan hade sytt lika fina väskor i nytt tyg men såna kan jag i teorin göra själv...

5 kommentarer:

Katarina sa...

Vad mysigt ni verkar haft det! Själv har jag förutom första helgen i juli spenderat hela semestern på torpet och idag tog vi oss för första gången till ALV. Var kul att se men nästa besök lär dröja tills sonen är mer intresserad av de särskilda sagomiljöerna/figurerna där än av "vatten!!", "får!" och "man ser kons rumpa". Sånt kan man ju kolla på gratis på andra ställen (och köpa MASSA tyg för pengarna man sparar?):-D
Ha en fortsatt skön sommar!!

Hello sa...

Har du provision, eller? ;)

Så underbart det ser ut! Har inte varit där sedan största Loppan var ensam Loppa... Kanske dags för ett nytt besök!

Y sa...

roligt med ALV. Vi funderar åka dit nu i sommar.

Det låter som jag har provision va? ;-) Men det var bara så härligt att för en gångs skull låtsas att vi hade en enoooorm välansad trädgård.

Mimmi sa...

Va! Har du fyndat på loppis i Vingåker!!!! ;-) Snygga väskor båda två Härligt repotage och jag håller med övriga om "provisionen".

Retro Elephant sa...

grymt läckra väskor!!

//Lina

Related Posts with Thumbnails