tisdag 30 december 2008

Julkläder och vattkoppor


Loppisduken med härliga julmotiv visade sig ha stora hål när jag vecklade ut den hemma. Den fick bli julkläder istället. Storasyster valde lucia och lillasyster valde dansen kring granen.

Tyg: Allt från loppis, inkl mudd. Randen med hjärtan på armen kommer från samma duk som lucian. Baksidan har samma motiv.

Mönster: Den syltiga och saftiga standardsingoallan shampoodlad enligt Naimas Design.
Lillasysters tunika/klänning skulle absolut ha kaniner vilket passar riktigt bra med grodor, rävar, grisar och andra kritter runt granen. Tyget på ärmen är faktiskt ett jultyg med järnekskvistar och små sommarblommor för kaninerna att mumsa på.

Tyg: Mudd från Dollys tyger, kaniner från Åhléns (som nu reas till halva priset) plus loppisfynd.
Det gick vattkoppor på dagis och vi uppmuntrade barnen leka med den första lilla prickiga gossen för att båda skulle få det i god tid innan jul, då jag var ledig och framförallt få det samtidigt. Det sket sig.
Lillasysters prickar kom två dagar innan julafton precis när jag drog två barn runt i sju (7) affärer. Först fick hon en röd fläck på näsan. Liiite ung för tonårsfinnar. Men framförallt sprack planerna i och med att storasyster än så länge är helt prickfri. Tyvärr. Hade vattkopporna gått över innan jul hade min bror och hans underbara bäbis och sambo firat med oss men nu fick de sitta själva på julafton. :-(
Ovan ser ni favoritklänningen och begynnande prickar.
Den här bilden togs på julafton, den enda timmen yngsta damens julklänning satt på. Storasyster tokvägrade ens prova sin klänning. Den var fel, fel, fel! För långa ärmar, inte blå, osv.
Till slut gick stora tjejen med på att sätta på sig färdigköpta tomteklänningen eftersom alla andra var rödklädda. Såhär glada blev de av julklappskronorna.
Min mamma hade (helt frivilligt) på sig en gammal julklapp. Västen med julrosapplikation sydde jag för ca tio år sedan.

Har ni samma problem med barn som vägrar använda det ni syr för att någon detalj är feeeel? Det hjälpte inte att hon valde luciatyget själv. Jag som aldrig sålt ett plagg får sälja dessa nästa år för jag står inte ut med att båda klänningarna förblir oanvända.

3 kommentarer:

Maria sa...

Visst är det tråkigt när dom inte vill ha på sig det man lagt ner tid på. Jag har också sytt några plagg som inte fallit gossarna i smaken.

Hello sa...

Visst händer att hemsydda alster inte alltid faller i smaken, men det är värst med de äldsta (7 o 10). Här hade i alla klänningarna gått hem! Loppan satt i famnen när jag fick upp din sida och skrattade och pekade och deklarerade direkt "jag ha den!!" om båda klänningarna. Mamman tycker också att de är jättefina!

Y sa...

hälsa och tacka! :-)

Related Posts with Thumbnails