söndag 23 november 2008

Motvillig prinsessa

Det var prins och prinsessdag på dagis härom veckan. Storasyster beställde en blå prinsessklänning med glitter och jag tänkte att en kombination av hennes vanliga favorit med volanger och lillasyrrans rosa prinsessdröm skulle vara bra nära idealet. Nu visade det sig att ungen tokvägrade sätta på sig klänningen på morgonen. Det var fel färg på glittret och kort sagt allt var fel. Istället hade hon (förstås) sin vanliga blåblommiga urtvättade fläckiga volangkreation.

Den enda gången jag sett klänningen på barnet var när dessa bilder togs. Hon har iofs rätt i att den inte var helt lyckad. Bröstbiten med paljetter är för stor och hänger ut en bit. Det funkade inte att bara klippa utan mönster, kanske inte helt oväntat. Jag tror den sitter mycket bättre på ett större barn och som tur är har vi ett större barn som väntar på en present. Underbara granntjejen kom över med sin leksaksspis och enorm mängd tillbehör. De är hetaste leksakerna här hemma just nu och flickan förtjänar minst en prinsessklänning.

Någon mer volangklänning i billig krossad sammet blir det nog inte. Det är nog den träligaste sömnad jag ägnat mig åt. Tyget rullar sig och halkar undan och rynkningen tog evigheter att få till.


En beställning som däremot gick hem var de här underbara plaggen!! Storasyster var verkligen lycklig över att en vuxen hade lyssnat, förstått och sen skickat paketet perfekt till hennes födelsedag. Livebilder följer!

1 kommentar:

Anonym sa...

Så blir det ibland. Synd bara om allt jobb du hade med struliga sammetet. Men bara så blir man klok ;)
Mysigt pyssel ni har gjort :)

Related Posts with Thumbnails