söndag 5 oktober 2008

BarnklädesbytetNu har våra tjejer inte varit på dagis på över två veckor och storasyster hade ikväll 38.5 grader. De avlöser varandra och jag börjar undra om det här aldrig ska ta slut. På sybordet ligger en hög med ufon, bla kaniner och halvfärdiga kungamantlar i krossad sammet men jag har inget nytt att komma med förutom barnklädesbytet som Pejgan bloggade om här. Verkligen roligt att det gick hem!

Pejgan önskade sig höstbyxor - så det fick hon. I barnklädesbytet måste man ju inte sy ett plagg per barn. Jag valde att sy unisexkläder i storasysters storlek som förhoppningsvis håller att ärvas av brorsan. Allt är sytt i tyger som fanns hemma och jag valde samma färger som jag såg i pejgans tygförråd. Det blålila paret fick mudd, dels för att jag är lat dels för att manchestern var så tjock att jag snabbt gav upp alla försök till linning i det tyget och det andra kändes lite tunt.

Mönster: Frogz-jeansen från Ottobre 1/2008 men smalare. Det är alltid svårt med passform på byxor till smala barn men reglerbar knappresår resp mudd gör förhoppningsvis att det funkar.

Tyg: Lila manchester och mönstrat tyg från vårt lokala Röda Kors. Mudd från tygaffär i Etuna. Den rostorangea och matchande randiga kommer från hilco via neanobelles stuvlåda.

När jag försökte lägga storasyster ikväll knep hon blixtsnabbt igen ögonen, nästan som en blinkning och sa "titta vad mina ögon bara öppnas igen. Jan kan inte sova. Nu har jag försökt" Detta betyder förhoppningsvis att hon är frisk på riktigt imorgon. :-)


Related Posts with Thumbnails