lördag 16 augusti 2008

Kaninklänning

Nu var det lillasysters tur att få en klänning. Jag sydde två likadana där en blev en present till min kompis underbara lilla tjej och den andra fick stanna i familjen. Ni kommer se på kommande inlägg att den här klänningen är kortare för att gå att springa och klättra i. Det är verkligen en modell som fungerar i alla storlekar bara tyget är tunt nog att falla snyggt.
Inte helt lätt att fånga en tvååring på bild...


Tyg: Ärmar från stoff och stil - perfekt tunt tyg. Liv och enfärgad volang från Åhléns. Efter tvätt blev tygvecken blekta på kanintyget men jag hoppas att det här underbara tyget håller stilen. De nedersta tygerna är loppisfynd.

Mönster är samma som tidigare. Liv och ärmar är mycket modifierad huvjacka från burda och volangerna är bara att räkna ut. När man syr med rynkfot på maskinen ställer man bara in diffrentialmataren för önskvärd rynkeffekt. Diff 1.0 blir inget rynkat alls. Diff 1,5 blir rynkningen på bilden. Man mäter alltså ut en volang som är 1,5 gånger längre än den innan och helt enkelt syr fast den. Jättelätt! Smocksöm i hals och armar och rullfåll överallt. Tjejkläder är enkla :-)

4 kommentarer:

GOBLIgobli sa...

En alldeles underbar kombination av mönster på alla delar! Så olika men så perfekt tillsammans. Blir alldeles glad av att se den och den lilla söta i den. ;-)

rino sa...

jättefint med alla tygerna ihop

Y sa...

tack! vad glad jag blir!

Bustråden sa...

Jättefin klänning med fin kombination av tyger!

Related Posts with Thumbnails