tisdag 20 november 2007

Hel kyckling i ugn

Barnens favoriträtt: Färsk hel kyckling med purjo och potatis, kryddad med dragon, vitlök och lite chili.

Hel kyckling
Potatis
Purjolök
Kycklingbuljong
Vitlök
Dragon
Chilipeppar

Om du har lerugnsgryta-lägg den i blöt.
Värm upp 3 dl vatten att lösa upp 2-3 buljongtärningar i
Skala lagom med potatis
Lägg kycklingen i formen med bröstet neråt
Häll över buljongen
Lägg potatisar och en hel purjolök i bitar runt kycklingen
Pressa 2-3 vitlöksklyftor över hela anrättningen
Strö över mycket dragon - ca 2 msk om man gillar smaken
Till slut chilipeppar efter smak
Lergunsgryta ska in i kall ugn som sätts på 175 grader i 90 minuter.

Dagen efter gör jag snabbsoppa på buljongen och tärnar i potatis, morötter, mer purjo och häller i stora vita bönor som finns på burk.

Receptet fritt efter coops provkök

1 kommentar:

Linda sa...

Hej i bloggen!
Och jag som har skrotat lergrytan eftersom den bara stod och dammade! Ska testa med järngryta istället...

Related Posts with Thumbnails